Ateliereen Architecten

laat u inspireren!

Nieuws

01-09-2022

Samenwerking Ateliereen - ViForis

De steeds terugkerende samenwerking met ViForis heeft ertoe geleid dat Maud onderdeel van het ViForis-team is geworden. Alle ervaring en creativiteit uit Ateliereen neemt ze uiteraard mee! De gezamenlijk passie om projecten te realiseren in het buitengebied bracht ons al ruim 10 jaar geleden voor het eerst bij elkaar. Samen staan we sterk voor de groene ruimte. Beleving en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Vanaf deze nieuwe plek, en onder de nieuwe naam kunnen er nog mooiere projecten tot stand komen.

01-01-2022

Nieuw jaar - nieuwe start!

2022 start met bijzonder nieuws. Na 15 jaar samenwerken neemt Bram nu officieel afscheid van Ateliereen Architecten. Samen legden we de basis van ons bureau, ontwikkelden we een kritische ontwerphouding en realiseerden we mooie projecten waar heel veel mensen plezier van hebben. Dat plezier was altijd de kern van onze samenwerking.
We zijn onmetelijk trots op wat we samen bereikt hebben, het was een tijd om nooit te vergeten. Nu scheiden onze wegen en kijken we vol verwachting vooruit, voor Bram staan nieuwe avonturen voor de deur. Maud gaat vol energie door met Ateliereen. Verder met de mooie basis, maar ook uit op nieuwe samenwerkingen met inspirerende mensen. Het avontuur lonkt, wie gaat er mee?


28-10-2021

Achter de schermen

Veel projecten spelen zich vrij lang achter de schermen af. Zo werken we aan een heel leuk project in Sittard. En hebben we deze week de vergunning ingediend voor een project in het Belgische Bornem. Hopelijk kunnen we hier binnenkort iets van laten zien.

20-10-2021

Laatste afwerkingen in Brunssum

Het moment waarop de rotzooi plaats maakt voor licht en ruimte. Het eind is in zicht, tijd voor de plinten, opruimen en inrichten.

01-10-2021

Woning Spaubeek uit de steigers

Het buitenwerk is bijna klaar. De extra verdieping staat erop en wordt al in gebruik genomen. Het bloemkozijn in de woonkamer is vervangen. De bestaande kunststof kozijnen zijn gewrapt in de kleur van de nieuwe kozijnen en het hele huis is gewit. Het eindresultaat wordt zichtbaar. De plint wordt nog donkergrijs en binnen is er nog een hoop te doen.

26-07-2021

Verbouwing Brunssum in volle gang

Met de bouwvak voor de deur worden grote stappen gezet in Brunssum. De contouren zijn al goed zichtbaar.

30-06-2021

Ateliereen gaat verhuizen

We verlaten het centrum van Eindhoven, waar we 15 jaar met veel plezier gewerkt hebben. Wie had ooit gedacht dat we hier zo lang zouden zitten? Het Temporary Art Centre wordt binnenkort grondig gerenoveerd en Ateliereen verhuist naar een nieuwe, inspirerende plek. Na zo lang honkvast te zijn geweest werd het daar ook wel tijd voor. Tijd voor meer reuring op de werkvloer, geen klein atelier meer maar een open werkplek tussen vakgenoten. Door de stilte bij het thuiswerken ontstond er nog meer de behoefte om op kantoor de mogelijkheid te hebben voor een praatje, gezamenlijk te lunchen en te kunnen sparren. We hebben er zin in, gaan nu volop sjouwen en nodigen je graag uit voor een kop koffie, onze nieuwe deur staat -vanaf 1 juli- open in het mooie Rietvelddorp: Bergeijk!

30-03-2021

Verbouwing Brunssum binnenkort van start

Deze vrijstaande woning in Brunssum wordt flink uitgebreid. Een grote aanbouw op de begane grond zorgt voor bijna een verdubbeling van woonkamer met daarin een centrale plek voor de keuken. Een grote schuifpui aan de tuin brengt een zee van licht naar binnen. Op de verdieping wordt het balkon bij de slaapkamer getrokken zodat er een volwaardige derde slaapkamer gemaakt kan worden. Bovendien wordt het huis verduurzaamd met nieuwe kozijnen, extra isolatie en vloerverwarming. Onlangs is de omgevingsvergunning afgegeven en de voorbereidingen voor de bouw zijn opgestart.

02-02-2021

Eindpresentaties Philips Van Horne College

Derde keer dat het online plaatsvond: de eindpresentaties van het ontwerpproject voor technasium leerlingen. Eerstejaars toppers op het Philips van Hornecollege Weert presenteerden hun ontwerp voor een uitkijktoren aan de IJzeren Man in Weert. En wat deden ze het goed allemaal, knap gepresenteerd en zo leuk om alle ideeën te zien. Daar word ik blij van! Hopelijk sta ik weer snel een keer live in de klas.

10-12-2020

Vergunning verbouwing Beek verleend

In 2015 werd de eerste stap gezet voor de uitbreiding en verduurzaming van deze woning in Beek. De garage werd verdubbeld en er kwamen zonnepanelen op het dak. Nu is het tijd voor een tweede, nog grotere stap: het realiseren van een zolderverdieping, vernieuwen van de serre en het naisoleren van de spouw. De vergunning is verleend, we kunnen door. Op naar een duurzamere, ruimere woning met een geheel nieuwe en frisse uitstraling!

25-09-2020

Belfort Vossenberg nu officieel eigendom van Staatsbosbeheer

Zoals kwartiermaker Jo Manders het zo mooi verwoordde "samenwerken is de sleutel tot alles". En de trots van alle betrokken partijen straalt er echt vanaf, zo mooi om te zien hoe blij iedereen is met dit project. Met de komst van de informatiepanelen is de toren haast een museum geworden. Er is zoveel te lezen, trek er gerust een uur (of zelfs 2) voor uit om alles te weten te komen over deze bijzonderen plek aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel.

Vandaag is het Belfort officieel overgedragen van het Dorpsoverleg aan eigenaar Staatsbosbeheer. "Het is veel meer dan een uitkijktoren", aldus Jan Fenten. Een top-middag (geheel volgens de richtlijnen). Compleet met bevrijdingsvuur voor #75jaarvrijheid, die hier zwaar bevochten is. Mooie woorden ook van o.a. Provincie Limburg , Herman Vrehen (Nat. Park De Groote Peel), Joost Stemkens (Dorpsoverleg Meijel) en een prachtig verhaal van Piet Snijders (schrijver) over de Aktion im Mohr van eco-kunstenaar Joseph Beuys.

27-08-2020

Kijkers in Capelle genomineerd voor de Gouden IJsselsteen 2020

Ter stimulering van de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van Capelle aan den IJssel wordt sinds 2007 een prijs uitgereikt voor het beste ruimtelijke plan van het jaar: "De Gouden IJsselsteen". Het herkenningspunt aan de IJssel dat Ateliereen Architecten samen met omwonenden heeft ontworpen is een van de genomineerden!

- Hier vindt u meer over de prijs en de andere genomineerde projecten.

05-02-2020

Belfort Vossenberg open voor publiek

Vorige week is de bouw van de uitkijktoren bij de Vossenberg afgerond. Het Belfort is nu voor iedereen toegankelijk. Ook wij zijn gaan kijken en de foto's staan op onze website!

20-12-2019

Fijne Feestdagen!

We wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, inspirerend 2020 toe!

Ondertussen is er flink gewerkt aan uitkijktoren De Belfort. Door de slechte weersomstandigheden is de bouw echter iets uitgelopen. Naar verwachting wordt de toren in januari geopend.

12-12-2019

Grondige verbouwing woning Beek

De eerste stap is gezet voor de grondige verbouwing van een vrijstaand woonhuis. Het vooroverleg met de dorpsbouwmeester is positief verlopen; we kunnen door met de uitwerking van het ontwerp.
Het gezin heeft behoefte aan een extra slaapkamer en wil hun woning graag verduurzamen. Er wordt een zolderverdieping toegevoegd met een asymetrisch dak, dat veel ruimte biedt voor zonnepanelen. Bovendien wordt de hele woning aan de buitenzijde nage�soleerd. Dit is een uitgelezen kans om het wat saaie uiterlijk op te frissen met meer sprekende gevels.

21-11-2019

Betonnen sokkel Belfort gestort

De bouw van uitkijktoren De Belfort vordert. Vorige week is de laatste hand gelegd aan het betonwerk. De betonnen sokkel, met een sterke referentie naar de kazematten, is daarmee klaar. Deze vormt een opstapje voor de stalen trap, die je straks naar ruim 20 meter hoogte leidt. Het staalwerk is in productie en zal binnenkort op locatie gemonteerd worden.

24-10-2019

Bouw begonnen van uitkijktoren Belfort in Meijel

In Meijel wordt een aantal kazematten van de Peel-Raamstelling beleefbaar gemaakt. Daarbij wordt er ook een uitkijktoren geplaatst. De toren -of Belfort- krijgt vier ruime bordessen waarop een aantal thema's centraal staan: oorlog en vrede, de Peel, (landschaps)kunst en het cultuurlandschap. Bovenop kijkt men over de Peel en op de kerkdorpen. Het project wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

23-05-2019

Ateliereen bij selectie boomkroonpad Zoni�nwoud!

Ons team (Ateliereen Architecten, Fugzia en Antea Group) is geselecteerd door het Team Vlaams Bouwmeester voor de studieopdracht voor een boomkroonpad en de inrichting van een belevingscentrum in het Zoni�nwoud bij Brussel. Een geweldige opgave om mee aan de slag te gaan!

28-03-2019

Opening uitkijktoren Herperduin

Gisteren is door wethouder Johan van der Schoot samen met een paar eigenaardige wezentjes de uitkijktoren in Herperduin geopend! Tevens werd de 'virtuele verrekijker' gelanceerd. Op de toren kunnen bezoekers via de website datisoss/uitkijktoren aanvullende informatie over het uitzicht krijgen.

18-03-2019

Verbouwing woning Eindhoven

Ook voor uw woning, of het nu gaat om nieuwbouw, aanbouw of een verbouwing, kunt u bij ons terecht! Voor de uitbreiding van deze woning in Eindhoven ontwierpen we een nieuwe achtergevel. Sfeervol en karakteristiek, maar ook eigentijds met een stoere schuifpui en een slaapkamer met frans balkon. Er wordt hard gewerkt aan de laatste afwerkingen. In het voorjaar kunnen de deuren heerlijk open!

08-03-2019

EEHT gepubliceerd in Pi Magazine

Het project en interieurmagazine heeft in haar themanummer 'zorg en welzijn' een mooi artikel geschreven over ons project in Best. Met een mooie afsluitende alinea schrijft het blad: EEHT is inmiddels een groot succes - in de zomer was het zelfs zo druk dat extra personeel moest worden ingehuurd. De cli�nten zijn blij met hun nieuwe werkomgeving, en daar draait het om bij Cello: "Ze willen het beste in de mensen boven halen - het gaat niet om wat ze niet, maar om wat ze wel kunnen, en daar trots op zijn."

04-03-2019

Uitkijktoren Herperduin opgeleverd

Wat een prachtige plek in de Maashorst: Herperduin! Paraboolduinen, naaldbossen, vennen, stuifzand... en sinds kort een uitkijktoren om van al dit moois n�g meer te kunnen genieten.
De ronde vorm zorgt, in combinatie met de houten 'jas' van geschaafde palen voor een vriendelijk beeld dat goed past in de natuurlijke omgeving.

23-01-2019

Bezoek productie toren Herperduin

We hebben een bezoek gebracht aan Wonders Metaal, waar volop gewerkt wordt aan de uitkijktoren die binnenkort in natuurgebied Herperduin wordt geplaatst. Begin februari wordt gestart met de montage.

13-12-2018

Feestelijke opening Capelse Periscopen

Landmark 'de Periscopen' in Capelle aan den IJssel is officieel onthuld. Wethouder Dick van Sluis opende samen met een aantal kinderen de zes kijkers in het Vuykpark. Het werd feestelijk gevierd met winterse hapjes en drankjes.

28-11-2018

Uitkijktoren op de zandverstuiving van Herperduin

In natuur- en recreatiegebied Herperduin, bij Oss, heeft Ateliereen een uitkijktoren ontworpen. Vanaf de toren kijkt men over de bossen, vennen, heide en zandverstuivingen die het gebied kenmerken.
De toren bestaat uit een staalconstructie met een houten 'jas' van geschilde boomstammetjes. De stammetjes passen goed bij andere elementen uit het bijgelegen speelbos.
Naar verwachting is de toren in februari klaar.

19-10-2018

A bird's-eye view - Dutch Design Week 2018

A bird's-eye view is een overzichtstentoonstelling van door Ateliereen Architecten ontworpen uitkijktorens. De realisatie van de uitkijktoren in Reusel in 2009 heeft ertoe geleid dat wij sindsdien betrokken zijn geraakt bij een aantal andere uitkijktorens. Deze expositie toont de veelzijdigheid van de ontwerpopgave, als ook alle aspecten van het werk van ontwerp tot oplevering.
De expositie is tijdens de Dutch Design Week (20-28 oktober) te bekijken in het Temporary Art Centre.

15-10-2018

Kijkers Capelle geplaatst

In het Vuykpark in Capelle aan den IJssel zijn de kijkers geplaatst. Met hun diepblauwe kleur en grote formaat is het een indrukwekkend stel, en de silhouetten geven het uitzicht een gaaf effect!
Deze week worden de laatste afwerkingen gedaan en dan is het herkenningspunt klaar voor een offici�le onthulling.

01-10-2018

Bewoners bezoeken productie herkenningspunt

De bewoners, met wie we samen het herkenningspunt voor aan de Hollandsche IJssel hebben ontworpen, zijn in de fabriek op bezoek geweest. Hier een kort video verslag:

12-09-2018

Ateliereen op de Vakbeurs Openbare Ruimte

Ateliereen is weer aanwezig op de Vakbeurs Openbare Ruimte op 26 en 27 september in de jaarbeurs Utrecht. We heten je van harte welkom bij stand: 2.01.45.

Meer informatie over de beurs op openbareruimte.nl

23-08-2018

Herkenningspunt in productie

Bij GKB in Barendrecht wordt hard gewerkt aan de kijkers die in Capelle aan den IJssel komen staan. Een eerste kijker is klaar voor een test opstelling en in het najaar worden de zes kijkers aan de Holandsche IJssel geplaatst.


Hier vindt u meer over het project.

20-06-2018

Nominatie bij Prijsvraag Icoon Oostelijke Vechtplassen!

Ons ontwerp is ��n van de drie genomineerden in de categorie Professionals! Vrijetijdslandschap Loosdrechtse Plassen schreef een prijsvraag uit voor een icoon om het gebied aantrekkelijker en beleefbaarder te maken.
'Verborgen Iconen' is ontstaan in een samenwerking met Atelier to the Bone. Het is een alomvattende strategie voor de realisatie en exploitatie van het Icoon van de Oostelijke Vechtplassen. Het speelt daartoe vooral in op de identiteit van het gebied. Alle vormen van de losse elementen die in het gebied worden geplaatst komen samen in een interessante toren op het eiland Markus Pos.


Hier volgt u het laatste nieuws omtrent de prijsvraag.
De prijzen worden op vrijdag 29 juni om 16.30 uur bekend gemaakt en uitgereikt door Cees Loggen (gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland) bij de KWVL te Loosdrecht.

11-05-2018

Uitkijktoren Onlanden heet 'Het Beeld'

Op een zeer zonnige woensdag 9 mei heeft (eindelijk) de offici�le opening van de uitkijktoren in de Onlanden plaatsgevonden. Boswachter Bart Zwiers heeft samen met alle betrokken partijen en een groepje scholieren de naam van de toren onthuld: Het Beeld.
Verwijzend naar een verhaal uit de historie over Monniken, die van Aduard naar Vries liepen en op dit verhoogde punt hun rustplek hadden. Naar verluid heeft er een beeld gestaan en sindsdien wordt de plek zo genoemd.

13-03-2018

Eerste kop thee bij EEHT

Dinsdag 13 maart is -onder grote belangstelling- symbolisch het eerste kopje thee geschonken aan o.a. Hans Ubachs, de burgemeester van Best. Dit ter ere van de offici�le opening van lunchroom en werkatelier EEHT. Wij wensen alle medewerkers en hun begeleiders heel veel werkplezier op deze bijzondere plek!

10-01-2018

Opening uitkijktoren Onlanden

In december is de toren bij Groningen open gegaan voor het publiek. Later dit jaar volgt de offici�le opening van de nieuwe uitkijktoren van Natuurmonumenten en wordt ook de naam bekend gemaakt.

22-12-2017

Mooie afsluiting van 2017: 5e plaats bij Jonge Architecten Prijs!

Ons ontwerp voor een verplaatsbaar ontvangstgebouwtje voor Staatsbosbeheer Hollands Duin in Wassenaar heeft van de jury (Jeroen Apers, Marjolein van Eig, Jurgen van der Ploeg en Ivar van der Zwan) een vijfde plaats gekregen uit 49 inzendingen. In februari volgt er een tweede presentatieronde waarin wij en 13 andere geselecteerde ontwerpers (Top 10 en 3 Wildcards) hun plan aan Staatsbosbeheer mogen presenteren met mogelijke realisatie tot gevolg.
JAPrijs17 Staatsbosbeheer

11-10-2017

Uitkijktoren in de Onlanden nadert voltooiing!

In de Onlanden, nabij groningen, worden de laatste werkzaamheden verricht aan de uitkijktoren.

02-10-2017

Mooie beelden van de uitkijktoren op Heuvel B

We vonden een video waar de uitkijktoren in het Hoge Bergse Bos met een drone mooi in beeld is gebracht.

27-09-2017

Lunchroom en werkplaats in Best krijgen vorm

In Best wordt volop gewerkt aan de werkplaats en lunchroom bij de molen.
Nu het metselwerk af is, en het dak gedicht, is het project al duidelijk zichtbaar.

25-09-2017

Ateliereen op CentrumXpeditie in Capelle aan den IJssel

Tijdens het event CentrumXpeditie in Capelle aan den IJssel hebben we onze plannen voor het herkenningpunt gepresenteerd. In het Vuykpark konden bezoekers het ontwerp bekijken en alvast een kijkje nemen door een kleine periscoop. En daarbij was er ook de mogelijkheid een eigen periscoop te knutselen!

27-07-2017

Start montage uitkijktoren Onlanden

Van de week is gestart met de montage van de uitkijktoren in de Onlanden. In de komende weken wordt de toren opgebouwd, om in oktober te worden geopend.

28-06-2017

Opening uitkijktoren Hoge Bergse Bos

Op 6 juli vindt om 16.30 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwe uitkijktoren op Heuvel B in het Hoge Bergse Bos. Er zijn alvast wat mooie nieuwe foto's op onze website te vinden.

08-06-2017

De lucht in!

Het ontwerp van de toren bij het Hoge bergse Bos leent zich er goed voor om als een bouwpakket op locatie in elkaar te zetten. Daardoor vordert de bouw, na enige voorbereiding, nu snel.
In juli wordt de toren geopend.

01-06-2017

Bouw toren Hoge Bergse Bos gestart!

In Bergschenhoek in begonnen met de bouw van de uitkijktoren op Heuvel B. De fundering is gestort en binnenkort wordt de hoogte ingegaan.
De toren is ontworpen als een 3 dimensionaal labyrint waarbij bezoekers straks uitzicht hebben vanaf verschillende hoogten en in verschillende richtingen.


- Bekijk hier hoe de toren eruit komt te zien

15-05-2017

Voortgang uitkijktoren Onlanden

Afgelopen vrijdag zijn we bij Bouwbedrijf Doornenbal geweest. Zij gaan de uitkijktoren in de Onlanden maken. We konden het eerste houten driehoekige vlak op ware grootte bewonderen. In de komende maanden zal de toren gestalte krijgen en eind van de zomer is hij te beklimmen!


- Bekijk het project hier

10-05-2017

Voorlopig ontwerp herkenningspunt Capelle a/d IJssel

Deze week hebben we tijdens een bewonersbijeenkomst het ontwerp gepresenteerd voor het herkenningspunt aan de IJssel. Het ontwerp is erg positief ontvangen!
Om de binding van het centrum met het water te verbeteren, wil de gemeente graag een landmark realiseren. Het gaat om een locatie in het Vuykpark dat tot eind jaren '70 een scheepswerf was. In een werkgroep samen met omwonenden is het ontwerp ontstaan van een aantal kijkers waarmee de omgeving verkend kan worden.
We gaan verder met de technische uitwerking, zodat het project in het najaar uitgevoerd kan worden.

03-05-2017

Update project Best: de sloop

Na twee weken vertraging doordat er asbest aangetroffen was, is de gedeeltelijke sloop van het voormalige caf� nu in volle gang. Het dak en de zijgevel worden gesloopt en het hele interieur wordt verwijderd.

21-03-2017

Bouwwerkzaamheden in Best gestart

Deze week worden de bouwhekken geplaatst en vinden de eerste werkzaamheden plaats in de Molenstraat. Cello gaat caf� De Mulder grondig verbouwen en daar over enkele maanden een lunchroom openen. Tegelijk begint de aannemer aan de andere kant van de molen met de bouw van een werkplaats, waarin mensen een werkplek gaan vinden in de verwerking van thee (EEHT, maar dan andersom). Blijf onze website en facebook pagina volgen voor regelmatige update van de bouw.


- Er is een artikel gepubliceerd in de weekkrant Groeiend Best, klik hier om het te lezen.

18-01-2017

Herkenningspunt Capelle a/d IJssel

Aan de Hollandsche IJssel zal een herkenningspunt komen, dat het centrum met het water verbindt. In het sfeervolle Van Capellenhuis wordt er samen met een werkgroep, bestaande uit enkele bewoners, gewerkt aan een ontwerp.
Uit de eerste bijeenkomst is gebleken dat men het jammer vindt dat veel historie verdwenen is, waaronder die van de scheepswerf. Samen met de werkgroep gaan we op zoek naar idee�n om deze weer beleefbaar te maken in het huidige Vuykpark.

21-12-2016

Fijne feestdagen en een spetterend nieuwjaar!

De eerste opdracht voor het nieuwe jaar is binnen. Een goed begin!
Wij bedanken iedereen voor de fijne samenwerking en wensen je een heel mooi nieuwjaar toe!!

03-10-2016

Ateliereen op de Dag van de Openbare Ruimte

De Utrechtse Jaarbeurs stond op 28 en 29 september in het teken van de Openbare Ruimte en Ateliereen was daarbij! We kijken terug op twee mooie dagen en willen iedereen bedanken die bij onze stand is langs geweest.

22-09-2016

Natuurgebied De Onlanden krijgt nieuwe uitkijktoren

De Onlanden ligt ten zuidwesten van de stad Groningen. Om de beleving van dit waardevolle natuurgebied te versterken, bouwt Natuurmonumenten er een uitkijktoren. Vanaf de uitkijktoren heb je straks een prachtig uitzicht en kun je de ontwikkeling van de nieuwe natuur goed volgen. De toren wordt een bescheiden landmark in het open landschap; herkenbaar, maar wel passend bij de omgeving.

In plaats van de nadruk op het uitkijkpunt als doel te leggen, is de weg ernaartoe als beleving ontworpen. Tijdens de wandeling naar boven heb je niet het gevoel in een toren te zijn, maar op een pad tussen de bomen. Boven is er een mooi uitzicht op het natuurgebied en de skyline van de stad Groningen.


- Lees meer op de website van Natuurmonumenten

10-08-2016

Ateliereen op de Dag van de Openbare Ruimte

Ateliereen is aanwezig op de Dag van de Openbare Ruimte op 28 en 29 september in de jaarbeurs Utrecht. We vinden het leuk als je langs komt voor een kop koffie bij onze stand: 2.03.07/C.

Meld je hier aan voor een gratis entreebewijs!
Meer informatie over de beurs op openbareruimte.nl

09-06-2016

Ateliereen maakt deel uit van expositie 'Eindhoven Eight' in Vertigo op TU/e

Eindhoven Eight is een onderzoek naar de architectuur-cultuur in Eindhoven in de vorm van een expositie. Ateliereen Architecten is ��n van de acht geselecteerde bureaus, waarvan projecten te zien zijn op deze tentoonstelling. Naast een uiteenzetting van het werk van architecten, verkent de projectgroep nieuwe mogelijkheden om architectuur te exposeren. De tentoonstelling komt voort uit een Master-project van de TU Eindhoven en richt zich zowel op architecten als op een breed publiek.

De expositie is tot 24 juni te bekijken in Vertigo op het TU terrein.

13-04-2016

Vergunning ingediend voor lunchroom en participatiehuis in Best

Bij molen De Volharding ontwikkelt Cello een lunchroom en werkatelier voor haar clienten. Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding.

Het oude molenhuis wordt herbestemd tot lunchroom.
Voor het atelier -of participatiehuis- wordt een nieuw onderkomen gebouwd.Lees hier meer over dit project.

08-01-2016

De Nieuwe Brandtoren in "De gekste plek van Nederland"

In het boek "De gekste plek van Nederland" presenteert Nederland-kenner Jeroen van der Spek een bonte verzameling van verrassende landmarks, verborgen pareltjes en immense zelfbouwprojecten. En de uitkijktoren in Reusel staat erbij!
Leuk boek trouwens met nog veel andere verrassende projecten.
de gekste plek van Nederland

16-12-2015

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een inspirerend nieuwjaar toe!

18-11-2015

Bureau uitje

Het jaar 2015 zit er alweer bijna op. Tijd dus om een dagje op pad te gaan, bestemming: Rotterdam. Om inspiratie op te doen, koffie te drinken en heerlijk uit te waaien.
Natuurlijk met bezoeken aan grote iconen (Rem Koolhaas, MVRDV, Dudok en Keith Haring) was het zeker de moeite waard.

26-10-2015

Publicatie Volkskrant

Afgelopen zaterdag stond er een pagina groot artikel over het RijnWaalpad in De Volkskrant
("De auto uit, de fietssnelweg op", 24 oktober, pag 3).
Met als blikvanger een grote foto van het door ons ontworpen lichtkunstwerk in de tunnel onder de A15!
Helaas is er iets mis gegaan bij het onderschrift. Het project op de foto is dus een ontwerp van Ateliereen Architecten. Het genoemde Atelier Lek heeft op andere plekken aan het RijnWaalpad verlichting ontworpen.

19-10-2015

Vergunningsaanvraag voor toren in Bergschenhoek ingediend!

Vorige week hebben we de vergunningsaanvraag ingediend voor (alweer!) een uitkijktoren.
Op heuvel B van het Hoge Bergse Bos te Bergschenhoek zal een 22 meter hoge uitkijktoren verschijnen die de recreatieberg moet afmaken.
We hebben er voor gekozen de toren te ontwerpen als een 3 dimensionaal labyrint waarbij bezoekers voortdurend uitzicht hebben vanaf verschillende hoogten en in verschillende richtingen. De constructie is daarbij duidelijk zichtbaar in de gevel en zal wit gekleurd de toren herkenbaar maken. De leuning van de trappen naar boven wordt in hout uitgevoerd.
uitkijktoren hoge bergse bos uitkijktoren hoge bergse bos

16-09-2015

Bouw atelierruimte in Eindhoven in volle gang

Op het achtererf van een woning aan de Palingstraat komt een atelierruimte.
De wens was om het licht voornamelijk via het dak binnen laten vallen. Het atelier wordt gebouwd in houtskeletbouw met een spantconstructie, waarbij de spanten in het zicht blijven.
De gevel is deels baksteen, deels hout. Zo krijgt de gesloten gevel een vriendelijk aanzicht.
palingstraat eindhoven palingstraat eindhoven

02-09-2015

Publicatie in magazine uit Seoul - Korea

Het uit Seoul afkomstige magazine 'Details 39' heeft een vier pagina's tellend artikel gewijd aan de uitkijktoren in Lommel. Klik hier om het artikel in pdf formaat te openen. Of bekijk hier de projectpagina.

06-07-2015

Ateliereen ontwerpt een participatiehuis en lunchroom bij de molen in Best!

Ateliereen mag het ontwerp maken voor de plannen van zorginstelling Cello in Best.
Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Bij molen De Volharding ontwikkelt zij een lunchroom en werkatelier voor haar clienten.

Het oude molenhuis wordt herbestemd tot lunchroom. Voor het atelier -of participatiehuis- wordt een nieuw pand gebouwd. Hier doen de clienten van Cello werkzaamheden op verschillende niveaus. Beide gebouwen krijgen een mooi zicht op de molen.
cello zorg bij molen in Best

19-06-2015

Lichtkunstwerk RijnWaalpad gereed

Het RijnWaalpad is gereed en daarbij ook het lichtkunstwerk.
Vrijdag 3 juli wordt de route feestelijk geopend!

01-06-2015

Lichtkunstwerk RijnWaalpad wordt ge�nstalleerd

Het interactieve lichtkunstwerk dat we hebben ontworpen voor in de tunnel van het RijnWaalpad wordt ge�nstalleerd. De kleur van het licht kan straks door de fietsers bediend worden via een app.
Begin juli wordt het RijnWaalpad officieel geopend en zal het lichtkunstwerk ook in werking zijn.
Lichtkunstwerk tunnel rijnwaalpad

21-05-2015

Werkzaamheden in Spaubeek gestart

Ateliereen heeft het ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van een woning in Spaubeek. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang. De palen zitten in de grond en de vloer is gestort.

30-03-2015

Opening uitkijktoren Lommel

Aanstaande woensdag wordt de uitkijktoren in de Lommelse Sahara geopend. Vanaf dan kan iedereen vanaf dertig meter hoogte uitkijken over het landschap. Zeker de moeite waard om eens te gaan bezoeken!
uitkijktoren lommel

12-03-2015

Touw, veel touw!

Met het bevestigen van het touw is de laatste fase van de bouw van de toren in de Lommelse Sahara ingegaan. De doorhangende touwen symboliseren de gooiende duinen van de Sahara. We hebben het effect al kunnen bewonderen en het wordt mooi! De toren wordt naar verwachting in april geopend.
uitkijktoren lommel

24-12-2014

Op naar een mooi nieuw jaar!

uitkijktoren lommel

20-12-2014

De projectleider van stad Lommel over de bouw van de uitkijktoren

18-12-2014

Wij wensen je hele fijne feestdagen en een inspirerend 2015 toe!

Graag bedanken wij iedereen voor de fijne samenwerking.
Tot in het nieuwe jaar!

Hartelijke groeten,
Maud en Bram

05-12-2014

Vandaag op de bouwplaats geweest in Lommel

Vanochtend hebben we de bouw bezocht van de toren. Het eerste deel van de constructie staat op hoogte.
uitkijktoren lommel

26-11-2014

Ondertussen in de werkplaats

Er wordt in de werkplaats en straks ook op lokatie, hard gewerkt aan de uitkijktoren in de Lommelse Sahara. In de komende weken zal het bouwwerk gestalte krijgen!
uitkijktoren lommel

23-09-2014

Panorama muurtekening Heerlen

Afgelopen weekend hebben we Anneke Vervoort geassisteerd bij het maken van een grote muurtekening van het panoramische uitzicht over Heerlen. Meer dan 20 meter breed, in een recordtijd van 29 uur.
Het werk is het beste te zien staande in het midden van de ruimte.

De tekening maakt deel uit van de expositie 'Unbuilt Heerlen' die vrijdag 26 september wordt geopend.
De opening zal om 17:30 uur in het Glaspaleis te Heerlen. U bent allen van harte welkom!
U kunt een bezoek brengen aan de tentoonstelling tot 18 januari 2015.


Een kort filmpje van maak van de muurtekening op youtube.
Meer tekenwerk van Anneke is te zien op: www.annekevervoort.nl

18-07-2014

Eerste A58 borrel een succes

Om de connectie tussen architecten, bouwkundigen en andere ruimtelijke denkers uit Eindhoven en Tilburg te versterken heeft Ateliereen samen met De Spoorlozen een idee in het leven geroepen met de toepasselijke naam 'A58-borrel'. Deze borrels zullen regelmatig gaan plaatsvinden, afwisselend in beide steden en georganiseerd door telkens een andere gastheer of -vrouw. Om de bouwvak in te luiden hebben we vrijdagmiddag op het Wilhelminaplein in Eindhoven gezeten, daarmee is de eerste A58-borrel een feit. Het is de bedoeling dat dit regionale 'via-via-netwerk' groeit doordat iedereen nieuwe mensen introduceert op deze informele bijeenkomsten. Op deze manier is dus iedereen welkom!

26-05-2014

Voorbereiding bouw in Lommel in volle gang

De voorbereidingen voor de bouw van de uitkijktoren op de Lommelse Sahara in Belgi�, zijn in volle gang. Met de aannemer bespreken we de laatste details. Nog voor de bouwvak zal de fundering gemaakt worden. Houd onze website in de gaten voor de ontwikkelingen!
uitkijktoren Lommel

12-04-2014

Uitkijktoren Reusel in het nieuws

Na de publicatie van El Pais over de meest bijzondere uitkijktorens ter wereld is de uitkijktoren Reusel volop in het nieuws geweest. Lokale kranten en tv-zenders hebben eigenaar Michel Mazeland geinterviewd, maar ook het tv-programma van Powned -pownews- heeft een item eraan besteedt en De Telegraaf publiceerde een lovend artikel in haar editite van 12 april.

- Lees het hele artikel uit De Telegraaf


-Bekijk hier het item via YouTube: PowNews 4 april 2014: Spanjaarden houden van Ouwe Brandtoren

24-03-2014

Portfolio boeken binnen

We hebben een papieren versie van ons portfolio gemaakt. Resultaat: twee mooie boeken. Een tekenboek met schetsen, impressies en schilderijen en een projectenboek met onze architectuurprojecten.

07-03-2014

In de Spaanse krant

Vandaag in het reismagazine van de Spaanse krant El Pais: 40 opmerkelijke uitkijktorens met hierbij twee werken van Ateliereen: de klimtoren bij Beldert Beach en de uitkijktoren in Reusel!

03-03-2014

Tender in Hengelo niet gewonnen

Helaas, ons ontwerp voor een uitkijktoren in het Weusthagpark in Hengelo is niet als winnaar uit de bus gekomen. Het ontwerp 'de Kelk' van bureau UrbanActs uit Arnhem is als winnaar gekozen door de jury.
Desalniettemin presenteren wij hier met trots ons voorstel: Een ontwerp waarbij de nadruk ligt op de speelse, vloeiende, cortenstalen trap. De trap is een landmark aan de snelweg A1.
uitkijktoren-weusthag uitkijktoren-weusthag

13-02-2014

PechaKucha Eindhoven #12

Volgende week, donderdag 20 februari, is er weer een PechaKucha avond in Eindhoven.
PechaKucha is een wereldwijd fenomeen dat inspireert en idee�n, concepten en bijzondere projecten laat zien. Tijdens deze avond ziet u 12 presentaties die bestaan uit 20 beelden van 20 seconden. Een avond in hoog tempo gevuld met inspirerende entertainment. PechaKucha Eindhoven presenteert een reeks sprekers met een breed scala aan onderwerpen als wetenschap, design, sociale innovatie, kunst, architectuur en andere verrassende verhalen.
Ateliereen is een van de organisatoren van Pechakucha Eindhoven.

DATUM Donderdag 20 februari 2014
TIJD Eerste presentatie begint 20:20 uur
LOCATIE TAC, Vonderweg 1 Eindhoven
ENTREE Gratis
PechaKucha Eindhoven

11-02-2014

Schetsontwerp ingediend voor tender

Vorige week hebben we op uitnodiging van gemeente Hengelo een schetsontwerp ingediend voor een uitkijktoren in het Weusthagpark. Wij hebben gekozen voor een vrolijk ontwerp waarbij bezoekers via een vloeiende slingerbeweging boven komen. Naast ons plan zijn er nog andere voorstellen ingezonden. Uit de inzendingen wordt binnenkort het ontwerp gekozen dat gerealiseerd gaat worden.
uitkijktoren-weusthag

19-12-2013

09-12-2013

Ateliereen in het Eindhovens Dagblad

Omdat we in onze eigen regio graag meer over ons werk vertellen hebben we het Eindhovens Dagblad gevraagd een stuk over ons te schrijven. Rob Schoonen heeft er een leuk artikel van gemaakt dat vorige week in het ED is verschenen.
artikel Eindhovens Dagblad 28-11-2013
- Lees het hele artikel

18-10-2013

uitkijktoren Beldert Beach

03-10-2013

Toren Beldert Beach op hoogte

Het hoogste punt (20m) van de uitkijktoren is bereikt. Momenteel worden de voegen netjes afgewerkt en de stalen trappen gemonteerd. We verwachten dat de toren eind oktober helemaal klaar is.
uitkijktoren Beldert Beach

Met het gele hekwerk erop wordt het bouwwerk echt een stoer en vrolijk icoon aan de recreatieplas.
uitkijktoren Beldert Beach

01-10-2013

Bezoek bouw toren Beldert Beach

Op een mooie zonnige dag hebben we kunnen zien hoe de beton elementen gestapeld werden. Nog een paar ringen te gaan en dan is het hoogste punt (20m) van de uitkijktoren bereikt!
uitkijktoren Beldert Beach

27-09-2013

Bouw klimtoren bij Beldert Beach in volle gang

De bouw van de klim- en uitkijktoren aan de Beldert Beach in Zoelen is in volle gang. De eerste pre-fab betonelementen staan op elkaar en de rest volgt snel. Houd onze website in de gaten voor de ontwikkelingen.
uitkijktoren Beldert Beach

17-09-2013

Uitbreiding beach club in Vught

Ateliereen heeft een uitbreiding ontworpen voor een beach club aan recreatieplas de IJzeren Man in Vught.
De karakteristieke lange, rode daken van de bestaande gebouwen aan de plas bepalen het beeld en de identiteit van de IJzeren Man. Om dit beeld te versterken vinden wij een strakke en ingetogen aanbouw het meest passend. Om aansluiting te zoeken met de bestaande bouw, stellen we voor een houten constructie te maken waartussen glas geplaatst wordt. Het ritme van de stijlen benadrukt de lange gevel.
uitbreiding beach club Vught

26-08-2013

Tunnel RijnWaalpad bij Bemmel bijna klaar voor ons lichtkunstwerk

De prefab fietstunnel van het RijnWaalpad onder de A15 bij knooppunt Ressen is bijna klaar. De tunnel wordt daarna afgewerkt met schanskorven en een door Ateliereen ontworpen lichtkunstwerk van LED-verlichting. Komend najaar gaat de tunnel open.
fietstunnel RijnWaalpad

04-07-2013

Eerste prefab betonelementen klaar!

Altijd een bijzonder moment als een plan van de tekening af komt en echt tastbaar wordt. We hebben deze week een bezoek gebracht aan de productielocatie van Mombarg Beton BV te Ulft.
uitkijktoren Zoelen

06-06-2013

Klimtoren bij Beldert Beach

Deze maand start de bouw van de klim- en uitkijktoren aan de Beldert Beach in Zoelen! Het twintig meter hoge betonnen object zal een uitkijkpunt zijn en een uitdaging bieden voor sportieve klimmers en tokkelaars. De combinatie van lichtgrijs beton en felgeel staal maakt het ontwerp zowel robuust als vrolijk. Hier alvast een impressie, gemaakt door Active Constructions.

31-05-2013

Uitkijktoren Dalfsen wint Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2013

De uitkijktoren in Dalfsen heeft de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken (BTTV) gewonnen in de categorie karakteristieke stalen bouwdelen en sculpturen. Gisteren werd deze trofee uitgereikt tijdens de Dag van het Thermisch Verzinken in Mechelen (B).

23-04-2013

Bouw van uitkijktoren in Lommel

Nog deze zomer wordt in het Lommelse natuurgebied de Sahara een gloednieuwe uitkijktoren gebouwd. Ateliereen Architecten cre�erde in samenwerking met MaMu architecten een opvallend ontwerp van liefst 30 meter hoog. Het glooiende lijnenspel van de zandduinen in de Sahara was de belangrijkste bron van inspiratie voor het ontwerp van de toren.
uitkijktoren Lommelse Sahara

12-03-2013

Nieuwe website!

Welkom op de vernieuwde website van Ateliereen Architecten.
Naast een nieuwe, frisse look en grotere plaatjes hopen we dat de nieuwe site nog overzichtelijker is.
We horen graag wat u ervan vindt!

12-03-2013

Ateliereen werkte mee aan gebiedsvisie Anstelvallei Kerkrade

In Kerkrade vormt het dal van de Anstelerbeek, de Anstelvallei, een belangrijke groen-bauwe drager van de ruimtelijke structuur. De provinciale plannen rond de Buitenring Parkstad Limburg hebben de noodzaak voor een ontwikkelingsvisie op het gebied versneld. In deze visie is opgenomen hoe de nieuwe weg landschappelijk ingepast wordt en hoe de aansluitingen op de omgeving worden gerealiseerd. Ook de natuurcompensatie is erin opgenomen en de wateropgaven voor de Anselerbeek en Cranenweijer. Hierbij zijn verbetering van de waterkwaliteit, ecologie en energieopwekking uit waterkracht belangrijke aspecten.


De gemeente is eigenaar van twee monumentale boerderijen in het gebied. In de visie is een eerste aanzet gedaan voor een duurzame herbestemming voor dit agrarisch erfgoed. Ateliereen heeft in opdracht van Viforis de architectonische denkrichting uitgewerkt, impressies gemaakt van de beide hoeves en de layout van het rapport verzorgd.

28-02-2013

Prijsvraag klimcentrum in Sofia af

Ateliereen heeft een ontwerp gemaakt voor de prijsvraag van het Collider Activity Center in Sofia (Bulgarije). Een opgave naar onze hand: een gebouw dat volledig in het teken staat van klimmen, boulderen en andere sportieve activiteiten. Aangevuld met een restaurant, een wintertuin en de kantoren van het bedrijf Walltopia.
Omdat de inzendingen niet anoniem zijn, kunnen we alvast een preview geven:
Walltopia collider activity centre

15-01-2013

Perspresentatie uitkijktoren Zoelen

Vandaag is de perspresentatie geweest van de door Ateliereen ontworpen uitkijktoren. Dit project is een onderdeel van de uitbreidingsplannen die de Holland Evenementen Groep de komende jaren wil realiseren aan een recreatieplas De Beldert.
Het twintig meter hoge betonnen object zal een uitkijkpunt zijn en een uitdaging bieden voor sportieve klimmers en tokkelaars! De combinatie van lichtgrijs beton en felgeel staal maakt het ontwerp zowel robuust als vrolijk.
We verwachten dat in het voorjaar gestart kan worden met de bouw.
uitkijktoren Zoelen

20-12-2012

17-12-2012

Opening uitkijkoren in Dalfsen

Aanstaande woensdag 19 december wordt de uitkijktoren, als onderdeel van Symfonie aan de Vecht, officieel geopend op het gemeentehuis in Dalfsen. Met de realisatie van deze toren wil de gemeente dat bezoekers de Vecht en het Vechtdalgebied goed kunnen beleven. De toren met een mooi uitzicht over het rivierdal is vrij toegankelijk en staat op de hoek van De Stokte en de Frankenweg in Dalfsen.
uitkijktoren Dalfsen

29-11-2012

Bijna klaar!

Gisteren hebben we de bouw bezocht van de uitkijktoren in Dalfsen. Het wordt mooi!
uitkijktoren Dalfsen

26-11-2012

Bouw van de toren in Dalfsen vordert snel.

De bouw van de uitkijktoren vordert nu zichtbaar in Dalfsen. In rap tempo stond de stalen constructie overeind, momenteel worden de leuningen en bordessen afgemonteerd door Wonders Metaal BV. Gedurende de komende dagen worden de houten lamellen gemonteerd. Medio december zal er een offici�le opening plaatsvinden.
uitkijktoren Dalfsen

11-10-2012

Ateliereen toont werk op de Dutch Design Week!

Bij de entree van Zona Ventosa zorgt ons kunstwerk voor een ruimtelijke ervaring.
Daarnaast tonen we een aantal van onze nieuwste architectuurprojecten.
Komt dat zien!Dutch Design Week | 20 - 28 oktober 2012
Temporary Art Centre | Vonderweg 1 Eindhoven
openingstijden 11:00 - 20:00 uur

02-07-2012

Ateliereen ontwerpt een klimtoren in Zoelen.

Deze week is het voorlopig ontwerp gepresenteerd voor een multifunctionele toren bij de Holland Evenementengroep in Zoelen (Betuwe). Het twintig meter hoge object komt te staan aan recreatieplas De Beldert.
De toren is aan alle zijden bruikbaar; aan twee zijden is een klimwand, er is een boulderwand en aan de vierde zijde is er een beheerdersruimte en een balie voor snacks. Vanaf 12 meter hoogte kan er getokkeld worden en voor badgasten is er bovenop een uitkijkpunt. Vanaf hier is er uitzicht over de plas en het evenemententerrein.
klimtoren Zoelen

Door de toren in beton uit te voeren vallen de kleurige klimgrepen meteen op. Ook de trapleuning krijgt een opvallende kleur. Deze benadrukt de route naar boven en maakt van de toren een landmark.
klimtoren Zoelen

14-05-2012

Vergunningsaanvraag uitkijktoren in Dalfsen ingediend

De vergunningsaanvraag voor de uitkijktoren in Dalfsen (bij Zwolle) is ingediend! Naar verwachting zal in oktober met de bouw worden gestart en zal de toren eind 2012 worden opgeleverd.
uitkijktoren Dalfsen

14-05-2012

Locatiebezoek uitkijktoren te Lommel

Met behulp van de Lommelse brandweer hebben we het uitzicht vanuit de uitkijktoren kunnen bekijken. Samen met de gemeente hebben we nu een definitieve locatie vastgesteld en de hoogte bepaald. We leggen nu de laatste hand aan het voorontwerp!
uitkijktoren Lommelse Sahara

07-05-2012

Aanbouw Generaal Bothastraat Eindhoven opgeleverd

Met het afwerken van de houten gevelbekleding is de aanbouw aan de woning in de Bothastraat afgerond. Het terras kan aangelegd worden!
verbouwing bothastraat Eindhoven

04-05-2012

Helaas niet geselecteerd

Helaas, ons ontwerp voor de strandwacht van Nesselande is door gemeente Rotterdam niet geselecteerd.
Hoewel de jury veel waardering had voor de kleurrijke strandarchitectuur is de keuze van de architectenselectie niet op ons ontwerp gevallen.
Standwachterskantoor Nesselande

29-03-2012

De Bleker is gisteren geplaatst op De Bleek in Venray!

Lichtkunstwerk de bleker

29-03-2012

Lichtobject "De Bleker" in de maak

Lichtkunstwerk "De Bleker", ontworpen door leerlingen van het Raayland college en uitgewerkt door Ateliereen Architecten, is in de maak. Het object, dat op De Bleek in Venray komt te staan, verwijst naar de oude functie van het pleintje: het bleken van de was. Het wasmiddelpak is gemaakt uit RVS, de zeepbellen als verlichting uit kunststof. Het kunstwerk wordt binnenkort geplaatst en feestelijk onthuld.
Lichtkunstwerk de bleker

20-03-2012

Ateliereen Architecten wint aanbesteding uitkijktoren!

Bij een aanbesteding door gemeente Dalfsen heeft Ateliereen Architecten samen met Wonders Metaal de opdracht voor een uitkijktoren in de wacht gesleept.
Ons ingetogen ontwerp - een eenvoudige rechte toren bekleed met lamellen - is in de smaak gevallen. De toren, met uitzicht over het Vechtdal, zal eind dit jaar opgeleverd worden.
Uitkijktoren Dalfsen

15-03-2012

Ateliereen maakt schetsontwerp Strandwachtershuisje in Rotterdam

Ateliereen Architecten is geselecteerd uit de open oproep door gemeente Rotterdam.
Het gaat om een ontwerpopdracht voor een strandwachtershuisje op het strand van Nesselande. Samen met vier andere partijen zijn we uitgenodigd voor het opstellen van een ontwerpvisie en een schetsontwerp.

12-03-2012

Ateliereen Architecten gaat uitkijktoren in Lommel ontwerpen!

We zijn door gemeente Lommel (B) via een meervoudige onderhandse aanbesteding geselecteerd voor het ontwerpen van een uitkijktoren op de Lommelse Sahara! Bij de toren kunnen bezoekers straks informatie vinden over de ontstaansgescheidenis van dit bijzondere natuurgebied.
In samenwerking met het Hasseltse MaMu architecten zullen we deze opdracht in de komende maanden uit gaan werken.
Lommelse Sahara

05-01-2012

Groen Licht voor lichtkunstwerk in fietserstunnel

Het RijnWaalpad is een snelfietsroute tussen Arnhem en Nijmegen die een hoogwaardige en veilig traject biedt. Er komt een tunnel te liggen op deze route -onder de A15 bij Bemmel- waarvoor Ateliereen een lichtkunstwerk heeft ontworpen.
Het interactieve kunstwerk stimuleert het gebruik van het fietspad en het samen fietsen. Dit ontwerp hebben we gepresenteerd aan het bestuur van De Stadsregio Arnhem Nijmegen en is goed ontvangen: Groen Licht!
Lichtkunstwerk RijnWaalpad

19-12-2011

15-12-2011

Groen licht voor lichtobject De Bleek te Venray

De gemeente Venray heeft in 2010 de leerlingen van het Raayland College uitgedaagd met een ontwerpprijsvraag voor het ontwerpen van een lichtobject. De winnende groep maakte een letterlijk verwezen naar de oude functie van het pleintje de Bleek: het bleken van de was.
Het ontwerp bestaat uit een wasmiddelpak "de Bleker" waaruit diverse zeepbellen ontsnappen. Ateliereen is gevraagd het schetsontwerp te vertalen naar een maakbaar en betaalbaar plan. Het model is na overleg met de jongens geabstraheerd en technisch uitgewerkt; het zal begin 2012 opgeleverd worden.
Lichtobject De Bleek

05-12-2011

Meest bekeken projecten - De Architect.nl

De uitkijktoren in Reusel staat op een mooie vierde plaats in de top tien van meest bekeken projecten van november 2011! Het Drents Museum in Assen van Erick van Egeraat is het meest bekeken project.

29-11-2011

Woning op Waterrijk opgeleverd

De nieuwbouwwoning in het Eindhovense Waterrijk is opgeleverd. De toekomstige bewoners zijn momenteel bezig met de afwerking van het interieur.
Vrijstaande woning Waterrijk

31-10-2011

De Dutch Design Week was een groot succes!

We willen iedereen bedanken voor alle leuke reacties. Met onze expositie Ateliereen x acht hebben we met plezier een selectie van ons werk getoond. Bedankt!

24-10-2011

Al veel goede reacties op Ateliereen x acht tijdens DDW

We hebben al veel positieve reacties gehad op onze expositie op de Dutch Design Week. Het was een druk weekend in Zona Ventosa. Ateliereen x acht is nog te zien t/m 30 oktober. Komt allen!

10-10-2011

Ateliereen x acht tijdens DDW 2011!

Graag nodigen we je uit voor onze expositie ateliereen x acht tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Hopelijk zien we elkaar dan, onder het genot van een kop koffie of een borrel.

19-09-2011

Voorbereidingen Dutch Design Week in volle gang

De voorbereidingen voor de Dutch Design Week 2011 zijn in volle gang. We presenteren op Zona Ventosa: ateliereen x acht

TAC, Atelierdorp en de Ventosaflat presenteren met trots Zona Ventosa! Niet minder dan 15 exposities op drie locaties, met opkomende en gevestigde, nationale en internationale ontwerpers.

De Dutch Design Week is van 22 t/m 30 oktober. Zorg dat je er bij bent!


- Blijf op de hoogte via Zona Ventosa op Facebook

14-09-2011

Bouw woning Waterrijk in laatste fase

Het metselwerk is klaar en het dak is dicht. De laatste fase van de bouw gaat beginnen met het stucwerk en het plaatsen van de kozijnen.
Vrijstaande woning Waterrijk

- Ga naar onze woningbouwprojecten

26-08-2011

Uitkijktoren in Zonhoven (B) niet geselecteerd

Door de Belgische gemeente Zonhoven zijn we uitgenodigd om een ontwerp te maken voor een 30 meter hoge uitkijktoren in het natuurgebied De Wijers. Een Wijer is een oude benaming voor een vijver waarin vis wordt gekweekt. We hebben een toren bedacht waarvan de hoofdopzet is ge�nspireerd op visschubben. Deze structuur hebben we vertaald naar een constructie van trappen bordessen.
De route naar boven is op vele manieren mogelijk. Hierdoor is de beklimming een belevenis en elke keer anders. Bovenin hebben we niet gekozen voor een vlak uitkijkplatform maar voor twee uitkijk-tribunes waar men zittend een fantastisch uitzicht heeft.

Helaas is het schetsontwerp niet geselecteerd door de jury.

15-08-2011

Verbouwing woning Generaal Bothastraat

Er wordt hard gewerkt aan de Generaal Bothastraat in Eindhoven. Voor de bouwvak was de ruwbouw bijna klaar. Het afwerken kan beginnen. De herindeling van de begane grond geeft de woning meer ruimtelijkheid. De sfeer van de houten woning blijft behouden door de openhaard midden in de woonkamer. Met de uitbouw aan de achterzijde valt er meer daglicht naar binnen en wordt de tuin echt bij het huis betrokken.
Verbouwing Bothastraat

30-06-2011

"Genius: a one day invention"

Op 23 juni organiseerde Lucid het evenement "Genius: a one day invention". Tijdens dit evenement kregen studenten Industrial Design aan de TU/e de kans om hun feest te ontwerpen! Overdag konden ze deelnemen aan verschillende workshops, waarvan de resultaten worden gebruikt en tentoongesteld op het feest die avond.
Ateliereen gaf een workshop meubeldesign. Drie groepen studenten werkten aan modulaire stoelen en tafels. Dit resulteerde in een grote stoel, een tafel en een set van zitjes, die op het feest gebruikt werden.

09-05-2011

Bouw woning Waterrijk vordert goed

Er wordt hard gewerkt op Waterrijk. Langzaam maar zeker krijgt de woning zijn uiteindelijke vorm. Het metselwerk van de binnenwanden is bijna klaar.
Vrijstaande woning Waterrijk

- Ga naar onze woningbouwprojecten

29-03-2011

Bouw woning Waterrijk begonnen

De kelder is uitgegraven. Blijf de bouw volgen via onze nieuwsberichten.
Vrijstaande woning Waterrijk

- Ga naar onze woningbouwprojecten

03-03-2011

Jury enthousiast over ontwerp Ateliereen

Om het RijnWaalpad een kwalitatieve impuls te geven, werd er gezocht naar innovatieve idee�n. Hiervoor organiseerden de Stadsregio Arnhem Nijmegen en de Fietsersbond een idee�nprijsvraag. Uit 85 inzendingen is die van Ateliereen opgevallen.
"De ontwerpers bedachten een RijnWaal-community. De leden van de community plakken een sticker op het spatbord van hun fiets. Daarin zit een chip waarmee de fietser punten kan sparen die goed zijn voor korting bij een fietsenmaker of een kopje koffie bij een restaurant langs de route.
Bovendien - en daar werd de jury �cht enthousiast van - maakt de fietser dankzij de chip ook deel uit van een lichtkunstwerk in de tunnel op de route. De chip activeert led-verlichting in het wegdek en de tunnelwand. Het licht registreert het aantal keren dat een fietser het RijnWaalpad al heeft afgelegd. Hoe vaker de route is gefietst, des te spectaculairder wordt het kunstwerk. De jury vindt dit een heel creatieve manier om mensen over de streep te trekken de route vaker te fietsen."

20-01-2011

Tv-debuut voor de toren in Reusel op Rtl4

Het Rtl4 programma 'Help ons kind is te dik' heeft op 27 december opnames gemaakt in het Outdoorpark in Reusel. Voor een onderdeel over teambuilding en het overwinnen van angst is de uitkijktoren en het park als decor gebruikt. De aflevering is uitgezonden op 20 januari, maar terug te kijken via uitzending gemist of onderstaande link.


- Bekijk de uitzending (vanaf ongeveer minuut 33)

20-12-2010

11-10-2010

Dutch Design Week 2010 komt eraan!

Tijdens de DDW (23|30 oktober te Eindhoven) zal ��n van de 20 design-taxi's rondrijden met een ontwerp van Ateliereen op het dak. Er wordt hard gewerkt aan de maquette (schaal 1:20) die op de auto geplaatst wordt. Thema van de Design Rides dit jaar is Design Bizarre, daar sluit ons vernieuwende idee voor gestapeld wonen goed op aan.


- Naar de website van de DDW
- Bekijk het project

29-07-2010

Expositie in de bibliotheek van Venray

In de bibliotheek van Venray is de komende maand de expositie: 'De Vaandels van Venray, van idee tot realisatie' te zien. Hierin kan men zien hoe de Vaandels tot stand zijn gekomen. U kunt hier ontwerpschetsen, maquettes en technische tekeningen bekijken die het proces illustreren.


- Naar de website van de bibliotheek

23-06-2010

Vaandels voor Venray bijna klaar

Er wordt hard gewerkt aan de landmarks voor de gemeente Venray. De corten-stalen vaandels zijn grotendeels klaar. Deze zomer zullen ze worden geplaatst rondom het vernieuwde Venrayse centrum.
landmarks Venray

02-06-2010

Uitkijktoren in de Volkskrant

De uitkijktoren in Reusel is opgenomen in een artikel van de Volkskrant d.d. 2 juni over de nieuwe generatie uitkijktorens.
"Ieder jaar een toren erbij. De nieuwe generatie uitkijktorens gaat het niet meer om het uitzicht alleen. De toren is net zo belangrijk als het uitzicht. Belevingsrecreatie op grote hoogte."
artikel Volkskrant

- Lees het hele artikel
- Bekijk het project

26-04-2010

Eervolle vermelding bij Internationale ontwerpprijsvraag

Ateliereen heeft een eervolle vermelding gekregen met een ontwerp voor een centrum voor moderne kunst bij het Kunstfort bij Vijfhuizen.
In een internationale prijsvraag werd gevraag om een voormalig militair depot 'De Genieloods' te herbestemmen tot centrum voor moderne kunst. De jury heeft ons spectaculaire ontwerp weten te waarderen:
'De conceptueel sterke ingreep werpt letterlijk een nieuwe blik in de loods en opent nieuwe mogelijkheden in de relatie met de omgeving.' aldus het jury rapport.
Kunstfort bij Vijfhuizen

18-12-2009

Iconen in beeld

Op 17 december heeft Stichting de Negende de 23 souvenirs gepresenteerd die samen de canon van Eindhoven in beeld brengen.
Ateliereen is ontwerper van het icoon 19, De Bijenkorf.

Architect Gio Ponti zag De bijenkorf als 'een dichte doos met heel veel begerenswaardige zaken'. Dit souvenir weerspiegelt deze gedachte.

04-11-2009

Ateliereen presenteert u de expositie

Spoons and Drawings - Tekeningen uit Brugge

Een groep oud studiegenoten en docenten van de TU/e doen al jaren aan "Bourgondisch tekenen". Enkele malen per jaar trekken ze eropuit om hun waarnemingen vast te leggen. U ziet het resultaat van een weekend in Brugge. Een grote verscheidenheid aan stijlen en technieken. Werken o.a. in aquarel, potlood, krijt en inkt.

Deelnemers: Beerd Gieteling | Anneke Vervoort | Anneke van Teeffelen | Eva Vervoort | Teun Spruijt | Helene Aarts | Peter Rooijakkers | Maud van Banning | Bram Hurkens


Datum: 2 t/m 13 december
Locatie: TAC, Vonderweg 1, Eindhoven
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 12:30 - 14:00 u
Donderdag- en vrijdagavond 18:00 - 21:00 u
Zaterdag en zondag 13:00 - 17:00 u

Openingsborrel:
Woensdag 2 december 18:00 u

14-10-2009

Ateliereen op DDW 2009

Van 17 tot 25 vindt de Dutch Design Week (DDW) weer plaats in Eindhoven. Ateliereen doet mee aan een expositie in de grote zaal van het TAC. In een maquette (schaal 1 op 10) van het TAC-gebouw hebben we onze eigen ruimte ingericht.

Daarnaast maken we deel uit van de expositie "Eindhoven Conspectus" rondom de maquette. In samenwerking met Anneke Vervoort geven in "Eindhoven Universe" een verbeelding van een toekomstig Eindhoven.

Kom kijken en dwaal rond in de stad van de verbeelding.
Wij heten u allen van harte welkom!

DDW in het TAC: 17-25 oktober 2009,
iedere dag van 12.00 tot 21.00 uur.

21-09-2009

24 uur ontwerpen!

Ateliereen heeft meegedaan met de 24uur-ontwerpmarathon georganiseerd door het Tilburgs architectuurcentrum CAST. In samenwerking met Anneke Vervoort en Eva Vervoort hebben we in een etmaal onder de titel "en profil" een conceptontwerp gemaakt in de spoorzone van Tilburg.


- Bekijk de website van CAST

25-08-2009

Onze uitkijktoren trekt de aandacht

Het magazine C3 ARCHITECTURE + LANDSCAPE + URBANISM uit Zuid-Korea, heeft een zestal uitkijkplatforms uitgelicht, waarvan ��n de toren in Reusel is! Met drie dubbele full-colour pagina's staan we tussen MVRDV, Zaha Hadid en UN Studio.

02-06-2009

Prijsvraag gewonnen!

Met het ontwerp Hoog in het Vaandel heeft Ateliereen in samenwerking met architect Ramon Janssen de prijsvraag voor zes landmarks in Venray gewonnen. De landmarks maken deel uit van het grootschalige vernieuwingsproject Centrum op de Schop, dat onder meer voorziet in nieuwe bestrating, groen en aanpak van de openbare verlichting. Binnenkort zullen er gesprekken plaatsvinden met de gemeente Venray om te kijken of het ontwerp kan worden gerealiseerd.
landmarks Venray

- Bekijk hier het ontwerp

23-03-2009

De Peelsche Poort officieel geopend

Als eerste recreatieve poort van Noord-Brabant is vrijdag 'De Peelsche Poort' in Reusel officieel geopend. Ateliereen Architecten heeft behalve het meest opvallende onderdeel ervan, namelijk de Nieuwe Brandtoren, ook een informatiepunt en een picknickplaats ontworpen.
uitkijktoren Reusel

17-12-2008

De uitkijktoren te Reusel gaat open voor publiek.

In het voorjaar zullen de puntjes op de "i" gezet worden met betrekking tot de gevelbekleding. Toch kunnen op Zondag 21 December de eerste mensen al genieten van het uitzicht. Het uitzichtpunt is elke dag geopend vanaf 10:00 uur 's ochtends tot zonsondergang. Vanuit de toren is bij goed weer de kerncentrale te Mol, de woontoren in Tilburg en de kantoortoren van ASML te Veldhoven zichtbaar.
uitkijktoren Reusel

- Het ontwerp van de toren

10-11-2008

Verbouwing in Beek vordert

De verbouwing van de woning in Beek vordert al aardig. Onlangs zijn de stalen UNP-profielen geplaatst en krijgt de aanbouw zijn markante uiterlijk. Het wachten is nu op de aluminium kozijnen en de garagepoort. Zodra het wind en waterdicht is kan de afwerking van binnenuit beginnen.


- bekijk enkele van onze woningbouwprojecten

27-10-2008

Rookpaviljoen in gebruik genomen

Tijdens de Dutch Design Week 2008 is het rookpaviljoen, getiteld UGH, in gebruik genomen. Velen hebben in dit onderkomen kunnen verpozen onder het genot van een sigaar of sigaret. Het project was hiermee net zoals de totale DDW een succes. Het paviljoen blijft permanent staan in de patio van het Temporary Art Centre.

15-10-2008

Ateliereen spreekt bij Pecha Kucha

Tussen 18 en 26 Oktober vindt de jaarlijkse Dutch Design Week plaats in Eindhoven. Op woensdag presenteert Ateliereen zich tijdens Pecha Kucha avond in Eindhoven. Bij Pecha Kucha bestaan alle presentaties uit 20 slides die elk exact 20 seconden lang te zien zijn. De presentaties duren hierdoor slechts een kleine 7 minuten.
Je bent vanaf 20:20 uur van harte welkom in het GasLab op het TU/e terrein. Entree gratis!

07-10-2008

UGH!

Het TAC fungeert tijdens de DDW 2008 als ontmoetingsplek met TAC-BAR: een bar van 250 meter lang! Tijdens dit evenement wordt ook het rookpaviljoen, getiteld UGH, in gebruik genomen. Dit bouwwerk is door Ateliereen zowel ontworpen als gebouwd in de patio van het Temporary Art Centre.
We wensen alle rokers veel plezier, UGH!
rookpaviljoen UGH TAC

29-07-2008

Een fris idee

Ateliereen kon de uitnodiging niet weerstaan om een fris idee aan te dragen voor een entreelocatie van onze stad. Wellicht helpt dit het braakliggende Bouvigne-terrein nieuw leven in te blazen.
Bouvigne

09-07-2008

Update

De toren heeft het hoogste punt bereikt!

01-07-2008

De bouw van "de Nieuwe Brandtoren" in Reusel is begonnen

De bouw van "de Nieuwe Brandtoren" in Reusel is begonnen. Binnen enkele maanden wordt de toren opgericht en zal in het najaar van 2008 worden opgeleverd. Via deze website zullen we u op de hoogte houden van de vorderingen.
uitkijktoren Reusel

30-06-2008

Opening recreatieve poort De Peelsche Heide

De opening van recreatieve poort De Peelsche Heide is druk bezocht. Wethouder H. Jacobs, burgemeester I. De jong en opdrachtgever M. Mazeland openden de dag met een speech. Daarna knipten ze het lint door waarmee de poort en het outdoorpark symbolisch zijn geopend. De door Ateliereen Architecten ontworpen picknickplaats, fietsenstalling en informatieborden werden direct in gebruik genomen. Voor de kinderen was de onderste helft van De Nieuwe Brandtoren toegankelijk voor outdoor activiteiten.
Recreatieve Poort Reusel

26-06-2008

Mega Outdoordag Reusel

Zondag 29 juni zal in Reusel, tijdens de Mega Outdoordag, zal Recreatieve Poort De Peelsche Heide officieel worden geopend door burgermeester De Jong. Hoewel de toren zijn hoogste punt nog niet heeft bereikt zal ook deze in gebruikt genomen gaan worden. De klimwand en het highrope parcours zijn dan toegankelijk. In de komende maanden zal de toren verder voltooid worden.
Recreatieve Poort Reusel

14-05-2008

Publicatie in het Eindhoven Dagblad

Het ambitieuze plan "Avondstad Fellenoord" is opgenomen in het Eindhovens Dagblad. Op 7 Mei stond een artikel in de krant waarin de achtergrond en de doelstellingen werden toegelicht.


- Bekijk het artikel

21-04-2008

De brug is gebouwd!

Het weekend van 18 en 19 April stond in het teken van de Martens Bouwwedstrijd: "een brug naar anders bouwen". De brug van 1,5 km PVC buis ontworpen door Ateliereen en KIEM is in 8 uur werktijd opgebouwd. Tussen de andere 5 deelnemers was onze brug, Jan-en-alle-buis, duidelijk de meest onconventionele.
De arbeidsintensieve stapelmethode heeft niet alleen een hele mooie brug opgeleverd, maar tijdens de beproevingen met gewichten bleek hij ook nog eens zeer taai te zijn. De stenen werden opgestapeld en de brug bleef maar doorbuigen tot hij de grond raakte. Na het verwijderen van de stenen veerde hij zelfs bijna in zijn originele staat terug. Met 425 kilo belasting deden we geen gooi naar de eerste prijs, maar hebben we de aanwezigen kunnen verrassen met een brug die over hele andere kwaliteiten bleek te beschikken.


11-04-2008

Ateliereen Architecten presenteert zich op de Pecha Kucha Night Rotterdam.

Pecha Kucha is een podium voor het houden van veelal creatieve presentaties. Deelnemers presenteren een diavoorstelling van 20 afbeeldingen. Elke afbeelding wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Het format heeft zich inmiddels verspreid over vele steden wereldwijd. De naam Pecha Kucha stamt af van een Japanse woord voor het geluid van een gesprek (gebabbel).

Ateliereen Architecten presenteert op de Pecha Kucha Night in Het NAi.
U bent van harte welkom vanaf 20:20 uur. Entree 5 euro.

20-02-2008

Ateliereen gaat een brug bouwen!

Ateliereen Architecten heeft in samenwerking met KIEM een brug ontworpen voor een bouwwedstrijd. Samen met 5 andere deelnemers zijn we geselecteerd om deze ook daadwerkelijk te gaan maken. Het gaat hier om een brug met een vrije overspanning van 10 meter die met gewichten zal worden belast. De materialen die gebruikt mochten worden komen allen uit het assortiment van Martens Groep, tevens uitschrijver van de wedstrijd.
Bij winst gaat het prijzengeld naar het project duurzaam Roemeni� van VeraNatura.
Meer informatie over de wedstrijd en het ontwerp zal binnenkort te vinden zijn op deze website. Belangstellenden kunnen zich inschrijven om op de wedstrijddag te komen kijken.

24-01-2008

Expositie in het Architectuur Centrum Nijmegen

In het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN) is van 25 januari t/m 9 maart een expositie van de 19 Europan inzendingen voor de lokatie Nijmegen. Tevens is er op zaterdag 16 februari om 14:00 een toelichting op het gebied en worden de plannen gepresenteerd in FiftyTwoDegrees (Jonkerbosplein 52, Nijmegen).

21-01-2008

Resultaten Europan 9 bekend

Afgelopen vrijdag zijn de resultaten van de Europan9 bekend gemaakt. De lokatie in Nijmegen, waar ook wij aan hebben deelgenomen, heeft helaas geen winnaar opgeleverd. Volgens de jury is de vraagstelling onvoldoende richting gevend. Nijmegen zal eerst een aantal heldere keuzes moeten maken voor het gebied.

10-01-2008

Symposium

Cultuur ontmoet Economie was het thema van het symposium dat Chemelot in samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen organiseerde op 23 november jongstleden. Met allereerst burgemeester Cox aan het woord over de openheid en samenwerking tussen de gemeente en Chemelot. Vervolgens vertelde Professor Dany Jacobs over de culturele kant van innovatie. Een presentatie van Maud van Banning over haar afstudeerproject Scar Tissue was de afsluiter van een enerverende middag. Een eerste stap naar behoud van industrieel erfgoed en een mix van cultuur met industrie?

20-12-2007

19-10-2007

Dutch Design week!

Van 20 t/m 28 oktober vindt in Eindhoven het grootschalige design-evenement Dutch Design Week 2007 plaats. Ateliereen Architecten neemt hier aan deel met twee projecten: 'rondje om de kerk' en 'Geloof jij dat dit een stad kan zijn?' Deze projecten zijn te zien zijn in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven binnen het thema 'HOLY TAC!'.
Ateliereen Architecten op dutch design week

25-06-2007

De dag van de architectuur was een groot succes.

Veel mensen hebben het paviljoen bezocht in Nijmegen en Eindhoven. Wij willen iedereen van harte bedanken voor alle positieve reacties die we hebben gehad tijdens deze dagen.

03-05-2007

Ateliereen Architecten doet mee aan de dag van de architectuur 2007.

Voor het thema 'tijdelijk verblijf hebben we een paviljoen gemaakt: "De Paranoide". Deze zal te zien zijn op zaterdag 23 juni op het Marienburgplein in Nijmegen en op zondag 24 juni in het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven.

17-01-2007

Borrel!

Met een borrel viert Ateliereen Architecten officieel haar vestiging in het TAC. Kom onder het genot van een hapje en een drankje kijken op onze nieuwe werkplek. Je bent welkom op woensdag 31 januari vanaf 16:00.

23-12-2006

Ateliereen Architecten gaat verhuizen!

Per 1 januari 2007 hebben wij een atelier in het Temporary Art Centre (TAC)
ons nieuwe adres:

Temporary Art Centre (TAC)
Ingang C, Atelier 102
Gagelstraat 6a
5611 BH Eindhoven

20-11-2006

Nominatie

De inzending (huisje, boompje, beestje)2 van Ateliereen Architecten is uit een deelnemersveld van 78, samen met 7 andere inzendingen genomineerd voor de eindoverwinning. Maandag 20 November is de prijsuitreiking in de Glazen Zaal aan de Prinsessegracht te Den Haag.

28-10-2006

Ateliereen wint prijsvraag!

Ateliereen Architecten wint de prijsvraag voor een update van het Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven, in de categorie exterieur. De jury waardeerde de eenvoudige maar doeltreffende opzet. Een consistent en veelzijdig ontwerp wat van grote waarde kan zijn voor het Muziekcentrum. Momenteel wordt onderzocht of de plannen kunnen worden uitgevoerd.