Lunchroom en werkplaats in Best

Opgeleverd 2017
Opdrachtgever Cello Zorg
Aannemer Bouwbedrijf Baten BV
Interieurarchitect Sheryl Leysner

Ateliereen heeft de bouwplannen van zorginstelling Cello in Best begeleid. Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Bij molen De Volharding heeft zij onder de naam EEHT een lunchroom en werkplaats voor haar cliŽnten ontwikkeld.

Eťn deel van het plan betreft de herbestemming van het oude molenhuis. Dit is een lunchroom geworden, waarbij het gebouw aan de buitenzijde grotendeels intact is gebleven. De zijgevel van het molenhuis is vernieuwd en heeft een sprekende en transparante gevel gevel gekregen met de nieuwe entree. Binnen is er een grote vide, waardoor er een ruimtelijk interieur is ontstaan met een mooi zicht op de molen. Het pleintje is vernieuwd met een gezellig terras waar het heerlijk vertoeven is.

Voor de werkplaats is een nieuw gebouw gerealiseerd, waar de cliŽnten van Cello werkzaamheden op verschillende niveaus kunnen doen. Een grote, flexibele ruimte is visueel opgedeeld door de vorm van het dak. CliŽnten kunnen werken met uitzicht op de molen of meer beschutting zoeken achterin het gebouw. De werkplaats heeft een markante voorgevel aan het nieuwe pleintje, gericht naar de molen. De lunchroom en de werkplaats hebben dezelfde materialisering, zodat het meteen duidelijk is dat beide gebouwen bij elkaar horen.