Lunchroom en werkplaats in Best

Oplevering verwacht 2017
Opdrachtgever Cello zorg
Aannemer Bouwbedrijf Baten BV
Interieurarchitect Sheryl Leysner

Ateliereen begeleidt de bouwplannen van zorginstelling Cello in Best. Cello biedt zorg en dienstverlening aan mensen met een beperking tot wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Bij molen De Volharding ontwikkelt zij onder de naam EEHT een lunchroom en werkplaats voor haar cliŽnten.

Eťn deel van het plan betreft de herbestemming van het oude molenhuis. Dit wordt een lunchroom, waarbij het gebouw aan de buitenzijde grotendeels intact blijft. De zijgevel van het molenhuis wordt vernieuwd en krijgt een meer sprekende en transparante gevel met de nieuwe entree. Binnen komt er een grote vide, zodat er een ruimtelijk interieur ontstaat met een mooi zicht op de molen. Het pleintje wordt vernieuwd en er komt een gezellig terras waar het heerlijk vertoeven wordt.

Voor de werkplaats wordt een nieuw gebouw gerealiseerd, waar de cliŽnten van Cello werkzaamheden op verschillende niveaus kunnen doen. Een grote, flexibele ruimte wordt visueel opgedeeld door de vorm van het dak. CliŽnten kunnen werken met uitzicht op de molen of meer beschutting zoeken achterin het gebouw. De werkplaats krijgt een markante voorgevel aan het nieuwe pleintje, gericht naar de molen. De lunchroom en de werkplaats krijgen dezelfde materialisering, zodat het meteen duidelijk is dat beide gebouwen bij elkaar horen.