Ateliereen Architecten

laat u inspireren!

Werkzaamheden

  • Ontwerpen
  • Studies
  • Visualisaties
  • Workshops
  • Maquettes
  • Architectuurtekenen

Ontwerpen

Wij maken voor u een ontwerp op maat, dat we vervolgens kunnen uitwerken in tekeningen en details. Daarnaast kunnen we de vergunningsaanvraag verzorgen en begeleiden we u graag in het hele traject, van eerste schets tot aan de oplevering. Ook kunnen wij u van dienst zijn bij een deel van een bouwproject, bijvoorbeeld met een aantal schetsen ter inspiratie.

Studies

Ook als uw plannen nog niet duidelijk omlijnd zijn, kunnen wij u helpen. Stel u heeft een idee, een wens of een probleem, zonder te weten waar het toe zal leiden, dan denken we graag met u mee. We kunnen de mogelijkheden onderzoeken in een brainstormsessie, haalbaarheidsstudie of een gebiedsvisie. Daarnaast is het mogelijk uw idee inzichtelijk te maken middels een paar snelle schetsen en referentiebeelden ter ondersteuning.
Indien nodig doen we een beroep op betrouwbare partners uit ons netwerk, denk aan stedebouwkundigen, landschapsontwerpers, interieurontwerpers, kostendeskundigen en andere experts.

Visualisaties

Het maken van sprekende impressies is een speerpunt van ons bureau. Dit kunnen 3d impressies zijn of mooie plattegronden. Naast het gebruik van de computer maken wij graag handschetsen. Deze zijn levendig, sprekend en origineel. Ook uw bouwplannen, of bestaande projecten kunnen wij visualiseren en inzichtelijk maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.


Workshops

Wij geven graag presentaties en workshops naar aanleiding van ons werk. Dit doen we voor uiteenlopende doelgroepen, in het bedrijfsleven of op scholen. Maar we vinden het vooral interessant om aanwezig te zijn bij bottom-up initiatieven van buurtbewoners en ondernemers.
We zetten de liefde voor ons vak breed in: van meedenken in creatieve sessies tot het leiden van workshops ontwerpen voor studenten.


Maquettes

Een maquette is in onze ogen een prettig communicatiemiddel voor ruimtelijk ontwerpen. Je kunt er gemakkelijk in aanwijzen, rondkijken en je er in verplaatsen.
Daarom maken wij veel maquettes in het ontwerpproces. We kunnen ook van uw idee of bestaand gebouw een model maken.

Architectuurtekenen

Tekenen vinden wij belangrijk. Naast het werk op de computer is ouderwets handtekenen niet weg te denken uit ons bureau en onze werkwijze. Van snelle schets tot uitgewerkte aquarel, een tekening is een fantastisch communicatiemiddel! We trekken er bovendien regelmatig op uit om te tekenen in steden in binnen- en buitenland.